Cartoon animatie laten maken

Het gebruik van cartoon animaties is populairder dan ooit tevoren, en dat is niet voor niets! Een cartoon animatie laten maken kan helpen jouw boodschap op een luchtige en duidelijke manier over te brengen. Daarnaast heb je bij het laten maken van een cartoon animatie niet te maken met traditionele beperkingen, die wel ervaren wordt bij het maken van een video met acteurs. Dit maakt een cartoon animatie een effectieve en betaalbare manier om jouw boodschap over te brengen naar meerdere stakeholders.

Producties geleverd voor o.a:

Voor wij zijn cartoon animaties

Het laten maken van cartoon animaties kan voor veel verschillende sectoren ontzettend effectief zijn. De brede inzetbaarheid van dit medium heeft te maken met enkele van zijn voordelen. Zo is er bij het laten maken van een cartoon animatie complete ontwerpvrijheid. Iedere boodschap kan namelijk op talloze manieren geanimeerd worden. Er is dus altijd een passende manier om jouw boodschap duidelijk te vertolken. Daarnaast geven cartoon animaties een versimpelde weergave van de werkelijkheid. Hierdoor kunnen complexe producten of diensten vergemakkelijkt worden. Deze kunnen namelijk aan de hand van simpele en duidelijke beelden toegelicht worden. Dit maakt cartoon animaties laten maken een geschikte oplossing voor een breed aantal sectoren. Zo worden onze animaties ingezet door partijen als Starbucks en Canon.

Wat is een cartoon animatie

Een cartoon animatie is een verzameling van geïllustreerde beelden die samen een video vormen. Al deze beelden zijn los van elkaar geïllustreerd en worden ontzettend snel na elkaar afgespeeld, soms wel tot 30 beelden per seconde. De verschillen per beeld zijn dus veelal ontzettend klein. Doordat elk beeld identiek wordt geïllustreerd is er bij het laten maken van cartoon animaties ontzettend veel controle. Er kan precies worden weergeven wat beoogt wordt. Een cartoon animatie laten maken draagt daarnaast bij aan herkenning bij de kijker. Het is een verlengde van je huisstijl. Kijkers zullen dus bekend worden met de stijl van jouw merk en zullen je beter onthouden. Wie zegt daar nou nee tegen?

Het proces van een cartoon animatie laten maken

Het laten maken van een cartoon animatie kent vele stappen. Mede daardoor werken wij met een vaste bewezen werkwijze. Deze garandeert dat er precies geanimeerd wordt wat overeenkomt met de te vertolken boodschap. Daarvoor is het ten eerste ontzettend belangrijk dat er vooraf wensen en doelstellingen in kaart worden gebracht. Dit bepaalt immers de rode lijn in de cartoon animatie. Aan de hand van deze wensen en doelstellingen wordt direct duidelijk wat mogelijk is bij een cartoon animatie laten maken. Daarna wordt door een team van ervaren professionals een duidelijk script met een sprekende stijl geproduceerd. Deze samen vormen de kern van de cartoon animatie en zijn dus erg belangrijk. Uiteindelijk vindt de video bewerking plaats en zal een volledig afgewerkte cartoon animatie afgeleverd worden, klaar om in te zetten. Dit gebeurt vaak al binnen een week!

Cartoon animatie laten maken bij de Animatievideo Koning

De Animatievideo Koning is niet voor niets dé koning van cartoon, motion graphic en whiteboard animaties. Onze ervaren professionals zetten zich al jaren in voor zowel grote als kleine organisaties. Daarbij worden behoeftes voorzien voor volledig op maat gemaakte animatievideo’s. Hierbij focussen wij niet enkel op uitstraling, maar ook minstens net zo goed op de boodschap. Het duidelijk overbrengen van jouw doelstelling is immers de reden dat je kiest voor het laten maken van een cartoon animatie. Wij maken sprekende animatievideo’s die visueel aantrekkelijk zijn en op een doeltreffende wijze je boodschap overbrengen.

Waarom een animatiefilmpje laten maken?

Bij het maken van een animatiefilmpje heb je zelf de regie in handen en zijn de mogelijkheden eindeloos. Wanneer je kiest voor een animatiefilmpje bepaal je namelijk zelf wat je wilt uitstralen. Zo kan je jouw animatiefilmpje laten maken met gedetailleerde visuals die de aandacht van de kijker grijpen, of kun je ervoor kiezen om de aandacht volledig op boodschap en de spreker te richten en is een simpele afwerking al voldoende.

Daarnaast heb je bij de productie van een animatiefilmpje veel meer flexibiliteit en is het stukken goedkoper te ontwikkelen dan een live action video met daadwerkelijke acteurs. Niet alleen kunnen deze producties enorm duur zijn, er dient bij deze video’s ook rekening gehouden te worden met fysieke limieten en mogelijkheden.

Denk ook aan het feit dat het het stukken moeilijker (zo niet onmogelijk) is om nadat de video geproduceerd is, aanpassingen te doen. Bij een animatiefilmpje is dit zo gepiept en kun je de aanpassingen of updates naadloos laten aansluiten bij de originele video.

Verhoog conversie door animatiefilmpjes

Steeds vaker worden animatiefilmpjes ingezet om de online zichtbaarheid en vindbaarheid van bedrijven of producten te vergroten. Het klikken op videomateriaal is namelijk een enorm laagdrempelige manier om jouw aanbod bij je potentiële doelgroep te bezorgen. Het algoritme van Google weet dit en beloont dan ook websites die videomateriaal bieden door ze hoger in de ranglijsten te plaatsen.

Concreet betekent dit dat het inzetten van animatiefilmpjes op jouw website je kansen aanzienlijk vergroot om bovenaan de Google zoekopdrachten te komen en dit kan van grote grote invloed zijn op je conversiepercentage.

Meer website bezoekers betekent immers meer kans op een conversie. Naast Google speelt dochteronderneming YouTube echter ook een belangrijke rol in het verhogen van website bezoekers en conversies. YouTube is namelijk na Google, wereldwijd de grootste zoekmachine. Door jouw animatiefilmpjes volgens de juiste strategie op dit platform te delen kun je met één druk op de knop een grote hoeveelheden mensen gemakkelijk en snel bereiken en naar je website lijden. Goed ingezet, kan een animatiefilmpje dus een hoop extra conversies opleveren.

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Telefoon: 010 316 60 13,

email: info@animatievideokoning.nl

A20 Trade Center,
Hoogeveenweg 100,
2913 LV Nieuwerkerk aan den IJssel