Zelf een instructiefilm maken? Zo doe je dat!

Uit onderzoek is gebleken dat 4 op de 5 consumenten het prettig vindt om een video te kijken. Een instructiefilmpje maken om een gewenste boodschap over te brengen is dus een goed idee. Met de video kun je gericht de doelgroep aanspreken. Maar hoe kun je het beste zelf een instructiefilmpje maken? Lees het in deze blog!

Uitleg instructiefilmpje maken

Als je zelf een instructiefilmpje gaat maken is het belangrijk dat je op een doeltreffende manier een krachtige boodschap overbrengt. De video dient zowel visueel als tekstueel in orde te zijn. Daarnaast is het ook belangrijk dat de doelgroep goed in kaart is gebracht. Richt het instructiefilmpje zich op medewerkers binnen het bedrijf? Dan is een bedrijfsfilm wellicht een gepaste manier om de boodschap over te brengen. Of is het juist bedoeld om een product aan de doelgroep jongeren tussen de 18 en 25 jaar te verkopen? Dan kan een cartoon een leuke oplossing zijn. Voor beide gevallen kan een instructiefilmpje maken relevant zijn, maar ze vragen wel allebei om een andere insteek. Bedenk dus goed welke boodschap je wilt gaan overbrengen en vooral aan wie.

Zelf animatiefilmpje maken stappenplan

Hieronder vind je een stappenplan om zelf de basis voor een animatiefilmpje te maken.
  • Denk de video uit. Bedenk wat je wilt uitstralen in de video, welke boodschap je gaat overbrengen en hoe je dit gaat doen. Een goed begin is immers het halve werk!
  • Techniek en materiaal. Zorg ervoor dat je over de juiste tools beschikt om jouw video op te nemen.
  • Zorg ervoor dat je een gepaste outfit aanhebt en dat alles klaar staat om het opnemen van het filmpje zo soepel mogelijk te laten verlopen.
  • Oefenen, oefenen, oefenen. Doorloop gerust een aantal keer je script en oefen hoe het is om in de spotlight te staan. Een groot voordeel van zelf een animatiefilmpje maken is dat je het vaak opnieuw kunt doen.
  • Filmen en nabewerking. Als je er helemaal klaar voor bent, kun je jouw filmpje daadwerkelijk gaan opnemen. Vergeet ook zeker niet de nabewerking om ervoor te zorgen dat alles er perfect uit ziet.

Instructiefilmpje laten animeren door Animatievideo Koning

Als je een tof instructiefilmpje hebt opgenomen, wil je natuurlijk de boodschap gaan overbrengen. Hoe tof is het om jouw instructiefilmpje te laten animeren? Animatievideo Koning kan jou hierbij helpen. Bedrijven als Starbucks en Philips gingen je al voor. Bij Animatievideo Koning kijken we samen met jou hoe we het beste de gewenste doelgroep kunnen bereiken. Zo behalen we samen jouw doelen. Wil je graag meer weten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar!
Instructiefilmpje maken

Neem Contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Producties geleverd voor o.a:

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Telefoon: 010 316 60 13

email: info@animatievideokoning.nl

Bedrijfsvideo

A20 Trade Center,
Hoogeveenweg 100,
2913 LV Nieuwerkerk aan den IJssel