Medische animatie video’s en afbeeldingen

Merk je dat het voor jouw medische instelling lastig is om precieze uitleg te geven aan patiënten, bijvoorbeeld over een behandeling of een medicijn? Met medische animatie video’s en afbeeldingen kun je de informatie die je wilt overbrengen ondersteunen en aanvullen. Wij helpen je hier graag bij.

Medische video laten maken door Animatievideo Koning

Bij Animatievideo Koning krijg je deskundig advies. Wij vinden het belangrijk om te kijken wat je met je medische video wilt bereiken. Hier stemmen we de verhaallijn en de stijl van de video op af. We houden niet van lange brainstormsessies en gaan het liefst zo snel mogelijk aan de slag met jouw vraag. Doordat we ook een passende marketingstrategie toepassen, kunnen we de boodschap van je video op een heldere manier overbrengen op de juiste doelgroep. Of je nu al een duidelijk beeld hebt van jouw animatievideo of alleen wilt informeren naar de mogelijkheden; je kan altijd bij ons terecht voor advies. In totaal hebben we in de afgelopen jaren al meer dan 2000 animatievideo’s gemaakt. Mocht je nog twijfelen, bekijk dan enkele reviews die enkele toonaangevende bedrijven, zoals Erasmus, op onze website hebben achtergelaten.

Medische video vormgeven

Wij beschikken over verschillende technieken om je medische animatie video’s en afbeeldingen vorm te geven. Zo kun je kiezen voor een cartoon animatie die we vooral gebruiken om lastige boodschappen op een luchtige en duidelijke manier te vertellen. Een andere manier is een whiteboard animatie waarin de informatie wordt getekend en wordt ondersteund met een voice-over. Je kunt ook kiezen voor een infographic. Deze is voordelig en kun je makkelijk delen op andere kanalen. Normaal kan informatie overweldigend zijn en dan kan het moeilijk zijn om daadwerkelijk de belangrijke informatie er uit te filteren. Bij infographics worden illustraties en tekst zo gecombineerd, dat de kern van je boodschap altijd overkomt. Laat je door onze professionals adviseren wat voor jouw boodschap de beste vorm is voor jouw medische animatievideo’s en afbeeldingen.

medische animatie video

Medische video’s fijn voor patiënt en specialist

Een medische video laten maken heeft meerdere voordelen. Met medische animatievideo’s en afbeeldingen kun je nog meer vertellen dan tijdens een afspraak. Patiënten worden vaak overladen met informatie en hebben de behoefte om op een later moment hier nog eens op terug te kijken. Soms staat hen een ingrijpende behandeling te wachten. Wanneer specialisten deze boodschap overbrengen, blijft vaak maar een klein deel beklijven en zitten ze met duizenden vragen wanneer ze de spreekkamer uitlopen. Een medische video kan dit een stuk aangenamer maken. In plaats van in de spreekkamer, kunnen patiënten thuis aan de keukentafel de informatie tot zich nemen. Het kan hen ook helpen om zich voor te bereiden op een medische afspraak. Patiënten kunnen bijvoorbeeld kijken wat een medische ingreep inhoudt of wat hen te wachten staat bij een revalidatie. Voor de specialist kan dit ook zorg en twijfel wegnemen. Bijvoorbeeld of patiënten moeilijke termen hebben kunnen begrijpen.

Nog een voordeel van medische video’s

Met medische animatievideo’s en afbeeldingen kunnen patiënten zich een beter beeld vormen van een behandeling of een medische indicatie die ze hebben gekregen. Daarbij is het voor sommige patiënten moeilijk om alle tekstuele informatie te begrijpen, bijvoorbeeld omdat ze moeite hebben om teksten te lezen. Denk ook aan kleine letters in bijsluiters die af en toe lastig te lezen zijn, waardoor men zich afvraagt hoe vaak de medicijnen ingenomen mogen worden en wat eventuele bijwerkingen zijn. Des te belangrijker is het dat deze patiënten een alternatief hebben om alsnog goed geïnformeerd te worden. Wij kunnen hierbij een extra service aanbieden in de vorm van ondertiteling of video’s die door een stemacteur worden ingesproken in een andere taal, zoals Engels. Bekijk op onze website welke services wij nog meer bieden bij een medische video.

Wie zijn wij als Animatievideo Koning

Animatie Video Koning maakt al sinds 2013 video’s met het doel om ingewikkelde informatie begrijpelijk te maken. In de loop der jaren hebben we ons ontwikkeld tot een professioneel bureau met werknemers die expert zijn in animatie, marketing en scripts schrijven voor medische animatie video’s en afbeeldingen. Wij hebben voor ieder wat wils. Ben je op zoek naar een eenvoudigere animatie van maar één minuut? Dan kunnen wij dat tegen een mooie prijs bieden. Wil je misschien een exclusieve video waarbij we ook werken aan vooronderzoek, een storyboard? Dan kun je ook daarvoor bij ons terecht. Een eenvoudige video kunnen wij al binnen een week leveren. Kies je voor een exclusievere video? Dan overleggen we met je wat jouw wensen zijn en binnen welke tijd we de animatievideo kunnen leveren.

De bovengenoemde services bieden we aan met zogenaamde ‘all-in’ pakketten. Bekijk op onze website welk pakket het beste bij jou past. Ben je geïnteresseerd in het laten maken van medische animatie video’s en afbeeldingen? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem Contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Producties geleverd voor o.a:

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Telefoon: 010 316 60 13

email: info@animatievideokoning.nl

Bedrijfsvideo

A20 Trade Center,
Hoogeveenweg 100,
2913 LV Nieuwerkerk aan den IJssel