Animatie Laten Maken, Maar Welke Stijl Kies Ik?

Door contentboer@gmail.com |
maart 29, 2021 |

Wil jij een animatie laten maken maar je weet niet goed wat voor illustratie het best bij je initiatief past, dan is dit wellicht een interessant artikel voor jou. In dit artikel wijden we namelijk uit over de verschillende stijlen die mogelijk zijn. Na het lezen van dit artikel kan jij dus de perfecte animatie laten maken.

Animatie Laten Maken In Cartoon Stijl

Laten we beginnen met een van de meest gebruikte illustratiestijlen, dat is namelijk de “cartoon stijl”. De uitstraling van deze stijl, zoals de naam al doet vermoeden, is volledig geënt op een tekenfilm. Dit houd in dat de karakters, kleuren, achtergrond en de bewegingen sterk overeenkomen met een tekenfilmpje. Veel van onze opdrachtgevers willen in deze stijl hun animatie laten maken, het is namelijk een speelse manier om je boodschap over te brengen en je kunt ook een flinke dosis humor in je explainer video verwerken. Humor is een belangrijk element als het gaat om het vasthouden van de aandacht van de kijker en het onthouden van bepaalde informatie uit het explainer video.

Animatie Laten Maken In Motion Graphic Stijl

Wanneer je liever de aandacht op de informatie uit het script wilt vestigen, of wanneer je een meer zakelijke uitstraling van je explainer video verlangd, kun je beter een “motion graphic” stijl animatie laten maken. Bij deze stijl legt namelijk de aandacht wat minder op de gebeurtenissen in de video en dit creëert meer rust. Zo ontstaat er automatisch meer ruimte voor de voice over die de informatie over moet brengen. We noemen het o.a een meer zakelijke stijl omdat de beelden vooral bestaan uit grafieken en iconen die de tekst uit het explainer video ondersteunen. Ook veel bedrijven die de branding erg belangrijk vinden willen een animatie laten maken in deze stijl omdat de aandacht meer gevestigd wordt op de bedrijfskleuren en logo’s.

Animatie Laten Maken In Een Mix Van Beide

Wanneer je geen keuze kunt maken uit de bovenstaande twee opties en je initiatief laat het toe, dan kun je een animatie laten maken met een mix van beide. Op deze manier heb je eigenlijk “the best of both worlds” Je kunt op bepaalde momenten de aandacht vestigen op de informatie door rust te creëren met iconen en grafieken en op andere momenten de kijker stimuleren met dynamische animaties die de aandacht trekken en vasthouden. Vandaar dat dit ook een van onze meest gekozen stijlen is.

Nawoord

Dit is slechts een beknopte uitleg van de meest algemene verschillen in de animatie stijlen om je een globaal beeld te geven. Als we dieper in de materie duiken zul je merken dat in de drie bovengenoemde stijlen nog veel meer mogelijk is. Eigenlijk komen er dagelijks nieuwe stijlen en benamingen bij. Wil je een animatie laten maken door Animatievideo Koning en je bent erg benieuwd welke stijlen er allemaal mogelijk zijn voor jouw initiatief, Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op.

Neem Contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer artikelen

De verschillende soorten animatie

Waarschijnlijk zijn we allemaal wel bekend met wat animatie precies is. De meeste van onze kinderfilms zijn animatiefilms. Het gebruik van geen levensechte personages, maar een illusie van...

Lees meer

Wat is een explanimation?

In de huidige digitale maatschappij waar we in leven is het aanbod van verschillende animatievideo’s steeds groter aan het worden. Voor veel verschillende doelgroepen, situaties en kanalen is er wel...

Lees meer

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Telefoon: 010 316 60 13

email: info@animatievideokoning.nl

Bedrijfsvideo

A20 Trade Center,
Hoogeveenweg 100,
2913 LV Nieuwerkerk aan den IJssel