Wat zijn de beste manieren om je YouTube animatie video te promoten?

Door Nina |
april 26, 2022 |
Ben jij helemaal in de ban van YouTube en ben je het liefste de hele dag filmpjes aan het kijken op dit platform? Je bent niet de enige! YouTube is enorm populair en dagelijks worden er honderdduizenden nieuwe filmpjes geüpload naar de website. Dagelijks bezoeken zo’n 120 miljoen mensen YouTube en er worden iedere dag zo’n 5 miljard video’s bekeken. Hier schuilt een enorm bereik dus. Maar hoe val je op tussen die miljarden filmpjes op YouTube? Met andere woorden: hoe kun je jouw YouTube video het beste promoten? Dat kan op verschillende manieren, namelijk:
  • Verstuur een nieuwsbrief met een klikbare afbeelding naar je video op YouTube
  • Zet je filmpje op al je social media kanalen
  • Verspreid de link in verschillende Whatsapp groepen waar je aan deelneemt
  • Plaats een link naar je filmpje op je website of embed de film
  • Zorg voor een hoge kwaliteit en professioneel ogende animatievideo
Dit zijn een aantal manieren om je video te promoten op YouTube. Op deze manier laat je snel ontzettend veel mensen weten dat jouw (animatie)video online staat. Het is namelijk belangrijk dat zo veel mogelijk mensen zo snel mogelijk naar je video kijken. Waarom? Daar vertellen we je graag meer over.

Laat jouw video hoog ranken in YouTube

Zeg eens eerlijk, wanneer jij op zoek bent naar een leuk filmpje op YouTube dan klik je één van de eerste drie video’s aan. Of niet? Misschien dat je nog iets verder naar beneden scrolt, maar echt ver omlaag scrollen de meeste mensen niet. Daarom is het ontzettend belangrijk om je YouTube animatie video zo hoog mogelijk te laten ranken. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Want iedereen wilt natuurlijk bovenaan staan met zijn of haar filmpje. En daarom is het zo belangrijk om je YouTube video te promoten. YouTube heeft namelijk een algoritme. Dit algoritme bepaald hoe goed YouTube jouw filmpje inschat. Hoe beter hij denkt dat jouw filmpje is, hoe hoger hij jouw filmpje plaatst in de ranking. Maar hoe beïnvloed je dan dit algoritme en hoe laat je YouTube denken dat je filmpje waardevol is? Dan komen we weer terug op bovenstaande punten. Zodra je je filmpje op het platform hebt gezet is het tijd om je YouTube video te promoten. Zet het in je nieuwsbrief, deel het filmpje op al je social media kanalen en verspreidt de link naar iedereen die je kent. YouTube heeft tussen de 1 en 7 dagen nodig om je filmpje op waarde te schatten. Hoe meer mensen hem in die tijd bekeken hebben (het liefste helemaal tot het eind), hoe beter YouTube denkt dat je filmpje is. Mensen gaan immers direct je filmpje opzoeken en bekijken. Dus om hoog te ranken in YouTube is het belangrijk om je animatie video te promoten op Youtube en daarbuiten. En dat zo snel mogelijk.

Waarom kiezen voor een animatie video?

Waarom hebben we het eigenlijk de hele tijd over een animatie video? Wil je veel kijkers voor je filmpje, dan is een animatie video eigenlijk de beste keuze. Uit onderzoek is gebleken dat mensen sneller kijken naar een animatie video dan naar een gewone video. Ook blijven ze langer kijken. Maar hier komt wel het laatste punt aanbod van de opsomming die we je in het begin hebben gegeven. Namelijk zorg voor een hoge kwaliteit en professioneel ogende animatievideo. Dit geldt trouwens voor iedere YouTube video die je wilt promoten. Zit je filmpje slecht in elkaar of is de kwaliteit erg slecht? Dan blijft niemand lang kijken. En dat is weer slecht voor het algoritme. Jouw filmpje is het niet waard om tot het einde te bekijken en daarom schat YouTube het als minder waardevol in. Ga dus altijd voor een professionele video als je echt indruk wilt maken en goed wilt scoren op YouTube. Wij van Animatievideokoning weten als geen ander hoe je een professionele animatievideo kunt maken. Dat kun je met een gerust hart aan ons ervaren team overlaten. Wij maken een animatievideo voor jou die aan al jouw wensen voldoet. Maar hierbij houden we natuurlijk ook rekening mee met wat voor soort filmpje het goed doet bij jouw doelgroep. Van promotiefilmpje tot bedrijfsfilm en alles daartussen in, wij doen het allemaal. Wil je hier meer over weten? Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op. Ook als je vragen hebt! Wij helpen je graag verder!

Neem Contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Meer artikelen

De verschillende soorten animatie

Waarschijnlijk zijn we allemaal wel bekend met wat animatie precies is. De meeste van onze kinderfilms zijn animatiefilms. Het gebruik van geen levensechte personages, maar een illusie van...

Lees meer

Wat is een explanimation?

In de huidige digitale maatschappij waar we in leven is het aanbod van verschillende animatievideo’s steeds groter aan het worden. Voor veel verschillende doelgroepen, situaties en kanalen is er wel...

Lees meer

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Telefoon: 010 316 60 13

email: info@animatievideokoning.nl

Bedrijfsvideo

A20 Trade Center,
Hoogeveenweg 100,
2913 LV Nieuwerkerk aan den IJssel