Welke muziek gebruik je bij een animatievideo?

Door Nina |
juni 2, 2022 |
Je hebt er voor gekozen om een animatie video te laten maken voor wat voor een doel dan ook. Je bent blij met het videomateriaal, maar nu sta je weer voor een nieuwe keuze. De muziek die op de achtergrond afgespeeld gaat worden tijdens jouw animatie video. Misschien lijkt het in eerste instantie een makkelijke taak, maar niks is minder waar. Niet alleen het beeld materiaal, maar ook de muziek is leidend voor de boodschap die je probeert over te brengen. Wanneer jij bij wijze van spreken het proces van jouw bedrijf in kaart wil brengen door middel van een animatievideo, dan is het wellicht niet verstandig om je keuze te laten vallen op timide en enigszins triestige muziek. Je wil dat mensen een positief gevoel krijgen bij het zien van jouw animatie video. Tenzij je natuurlijk als doel hebt om mensen te raken met een emotionele video. Mocht jij je nu afvragen wat voor een muziek geschikt is voor jouw animatievideo, wij vertellen het je.

De rol van animatie muziek

Het is handig om eerst te gaan bepalen wat jij graag wil overbrengen naar je publiek. Zoals vermeld gebruik je geen triestige muziek bij animatievideo’s waarvan jij wil dat het publiek met een positief of gemotiveerd gevoel achter blijft. Ben je juist op zoek naar muziek die de emotie versterkt? Het is erg belangrijk dat je hier goed over nadenkt, aangezien de muziek net zo bepalend kan zijn als de content zelf die te zien is in de animatievideo.

Muziek video animatie

Er zijn een paar richtlijnen waar je rekening mee mag houden, wanneer je muziek gaat uitkiezen voor je animatievideo. Het eerste voorbeeld is het maken van een productvideo. Bij een productvideo kies je meestal voor wat subtielere muziek. De muziek hoeft in dit geval geen hoofdrol te spelen in je video. Je wil gewoon dat door de muziek mensen de animatievideo makkelijk kunnen wegkijken. Een ander voorbeeld van een animatievideo is een reclame of promovideo. In dit geval zou je nog voor een dramatischere tune kunnen gaan. Het ligt er maar weer net aan wat jij graag met jouw animatievideo wil overbrengen. In een reclame mag de muziek wel duidelijk iets meer naar voor komen. Denk bijvoorbeeld aan de reclame van Unox. Daar speelt de muziek ook een hoofdrol binnen de reclames. Nog een andere video waar de muziek ook een hoofdrol kan spelen is een bedrijfsvideo. Je kan voor animatie muziek kiezen die de hoofdrol heeft wanneer je niet gebruik maakt van een verhaal. Denk hierbij bij iemand die iets vertelt tijdens de video. Als je besluit wel een stem te implementeren die uitleg geeft bij jouw video, dan is het beter dat je voor achtergrondmuziek gaat in plaats van voorgrond animatie muziek.

Let op bij bekende muziek

Is je keuze gevallen op een bekend nummer, dan moet je goed opletten met de rechten die aan de muziek zijn verbonden. Het is natuurlijk niet zomaar de bedoeling dat jij zonder toestemming een nummer gaat gebruiken voor jouw animatievideo. Het kopen van rechten voor een muziek nummer kan in sommige gevallen duur uitvallen. Mocht je niet het geld willen uitgeven voor dit soort muziek, dan kan je altijd nog op zoek gaan naar muziek die vrijwel gelijk is aan het nummer dat je eigenlijk op het oog had. Daarbij zijn er ook genoeg websites waar je rechtenvrije audio/ muziek kan downloaden voor jouw animatievideo. We hopen je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Heb je zelf interesse in een animatievideo? Neem dan een kijkje op onze website, of neem contact met ons op. We helpen je graag met jouw animatievideo.

Neem Contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Meer artikelen

De verschillende soorten animatie

Waarschijnlijk zijn we allemaal wel bekend met wat animatie precies is. De meeste van onze kinderfilms zijn animatiefilms. Het gebruik van geen levensechte personages, maar een illusie van...

Lees meer

Wat is een explanimation?

In de huidige digitale maatschappij waar we in leven is het aanbod van verschillende animatievideo’s steeds groter aan het worden. Voor veel verschillende doelgroepen, situaties en kanalen is er wel...

Lees meer

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Telefoon: 010 316 60 13

email: info@animatievideokoning.nl

Bedrijfsvideo

A20 Trade Center,
Hoogeveenweg 100,
2913 LV Nieuwerkerk aan den IJssel