Wat is een explanimation?

Door Nina |
maart 23, 2022 |
In de huidige digitale maatschappij waar we in leven is het aanbod van verschillende animatievideo’s steeds groter aan het worden. Voor veel verschillende doelgroepen, situaties en kanalen is er wel een geschikte animatievideo te vinden. Voor amusement, maar ook bijvoorbeeld het onderwijs, de overheid en de zorg. Animatievideo’s zoals cartoon animaties, whiteboard, motion graphic en infographics zijn in al deze categorieën dan ook niet weg te denken. Een ander soort animatievideo is een explanimation.  De naam zegt al een beetje wat voor een soort video het is, maar wij gaan het er in deze blog uitgebreid over hebben. We geven dan ook antwoord op de vraag wat een explanimation is.

Wat is een explanimation video?

Een explanimation video is een animatievideo waarin het voornamelijk gaat om de uitleg of instructie die er in het filmpje wordt gegeven. Een explanimation wordt vaak gebruikt om ingewikkelde processen of situaties op een eenvoudige manier uit te leggen door middel van een animatie. Ze worden dan ook vaak ingezet door bedrijven wanneer er producten, een website of app en andere ingewikkelde zaken moeten worden uitgelegd. Het waardevolle aan een explanimation video is dat er gebruikt wordt gemaakt van zowel beeld, geluid als tekst. Kortom, het is een zeer effectieve manier van communiceren die sneller wordt begrepen.

Waarom een explanimation?

Er zijn verschillende redenen waarom wij het aanraden om te kiezen voor een explanimation. De eerste reden is dat het de aandacht van de kijker vasthoudt. Naast dat beelden vaak sneller worden onthouden dan een stuk tekst, is zo’n video ook nog eens redelijk kort van duur. Er wordt daarnaast alles aan gedaan om het er zo aantrekkelijk mogelijk uit te laten zien. Denk hierbij aan humor en leuke en passende beelden of muziek. Zo zorgt het ervoor dat kijkers makkelijker hun aandacht erbij houden. Ben je van plan om een explanimation te plaatsen op jouw website? Dan werkt dat zelfs in het voordeel van de SEO van je website. Wanneer je je video’s met titel, omschrijving en tags plaatst, zorgt dit ervoor dat je meer zoekverkeer zult krijgen.

Een explanimation maken

Hoe je een explanimation maakt? Wij helpen je er graag bij! Wij hebben altijd een vaste aanpak die duidelijk zijn vruchten afwerpt. Allereerst beginnen we met een analyse en een ruwe opzet. Hierbij wordt voor ons duidelijk welke informatie terug moet komen, om daar vervolgens een ruwe opzet van te maken. Die uitzet moet ervoor zorgen dat er duidelijk wordt welke tekst en illustratie elementen gebruikt gaan worden. Daarna gaan we aan de slag met de opmaak en informatie zodat we een goed beeld krijgen van de uiteindelijke afwerking. In deze fase worden ook wel de puntjes op de “i” gezet. In de laatste fase wordt, wanneer er natuurlijk goedkeuring is gegeven, de eindvorm ontwikkelt en uiteindelijk opgelegd. Zo hopen wij dat wij jou blij hebben gemaakt met een goede explanimation. Wil je graag een explanimation video laten maken? Of wil je er graag nog iets meer over weten? Neem dan contact met ons op via de website. We beantwoorden graag al jouw vragen.

Neem Contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Meer artikelen

De verschillende soorten animatie

Waarschijnlijk zijn we allemaal wel bekend met wat animatie precies is. De meeste van onze kinderfilms zijn animatiefilms. Het gebruik van geen levensechte personages, maar een illusie van...

Lees meer

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Telefoon: 010 316 60 13

email: info@animatievideokoning.nl

Bedrijfsvideo

A20 Trade Center,
Hoogeveenweg 100,
2913 LV Nieuwerkerk aan den IJssel