De beste programma’s voor video bewerking

Door Nina |
december 22, 2021 |

Er bestaan talloze video bewerking programma’s die je helpen met het bewerken van je eigen filmpjes. Of je nu een bedrijfsfilm wilt maken, een muziekvideoclip wilt opnemen of een heuse speelfilm gaat maken, een videobewerkingsprogramma zul je toch echt nodig hebben. Het helpt je jouw filmpje er professioneel uit te laten zien. Talloze effecten kunnen toegevoegd worden, waardoor je jouw film net dat beetje extra geeft. Maar welk video bewerking programma kun je hier eigenlijk het beste voor gebruiken? Wij hebben een aantal goede editors voor je op een rijtje gezet.

Betaalde versies 

We beginnen met de betaalde versies. Deze zijn over het algemeen een stuk beter én uitgebreider dan gratis videobewerkingsprogramma’s. Dus heb je wat te besteden, dan kunnen we je deze betaalde tools van harte aanraden. 

Adobe Premiere Pro CC 

Bij uitstek het allerbeste videobewerkingsprogramma dat er is: Adobe Premiere Pro CC. Dit programma kan werkelijk alles waarnaar je op zoek bent. Het biedt zelfs ondersteuning voor 360-graden video’s en 3D video’s. Iedere zelf respecterende professional maakt gebruik van dit programma van Adobe. Maar doordat het programma zo ontzettend veel mogelijkheden biedt, heeft het een vrij lastige leercurve. Heb je geen ervaring met videobewerking? Dan raden we je aan eerst met een gratis programma te beginnen. Zo leer je de basis en raak je minder snel het overzicht kwijt als je gaat overstappen op dit professionele programma. Ook de hoge kosten iedere maand om Adobe Premiere Pro CC te kunnen gebruiken, maakt het niet voor iedereen geschikt. Maar wil je echt álles uit je film halen en ben je bereid tijd en geld erin te stoppen? Dan kunnen we Adobe Premiere Pro CC van harte aanraden. 

Cyberlink PowerDirector 

We kunnen ons voorstellen dat het programma van Adobe je wat afschrikt als je nog niet veel ervaring hebt met videobewerking. Cyberlink PowerDirector is net als Adobe Premiere Pro CC een zeer uitgebreid videobewerkingsprogramma. Het kent iets minder functionaliteiten, maar nog altijd meer dan genoeg als je een professioneel bewerkt filmpje wilt maken. Het voordeel van Cyberlink PowerDirector is dat het ook geschikt is voor beginners. Het is zelfs ontworpen met de beginnende video editor in het achterhoofd. De interface is makkelijk te bedienen en relatief eenvoudig te begrijpen. Als je op zoek bent naar een video bewerkingsprogramma dat ontzettend uitgebreid is maar daarnaast ook redelijk makkelijk in gebruik, kies dan voor Cyberlink PowerDirector. 

Adobe Premiere Elements 

Nog een video editor van Adobe, maar dit keer een met een makkelijkere leercurve. Want ook Adobe Premiere Elements is net als Cyberlink PowerDirector ontwikkeld met de beginnende editor in het achterhoofd. Je kunt van dit programma de hoge kwaliteit verwachten die we van Adobe gewend zijn. De interface is zeer duidelijk en gemakkelijk in gebruik. En in tegenstelling tot Premiere Pro is Premiere Elements los te koop. Je zit dus niet aan een betaald abonnement vast. Je vindt in het programma talloze tutorials die je zeer duidelijk uitleggen hoe video bewerking gaat. Het programma is zelfs zó simpel in gebruik dat veel professionals op het gebied van videobewerking dit programma links laten liggen. Zij hebben vaak juist een voorkeur voor meer uitdaging. Wat je niveau in videobewerking ook is, Adobe Premiere Elements helpt jou met het maken van zeer mooie en professioneel uitziende films. 

Gratis videobewerkingsprogramma 

Zeker als je nog nooit met een videobewerkingsprogramma gewerkt hebt is het aan te raden klein te beginnen. Ga dus niet meteen een duur abonnement van een jaar aan om vervolgens te ontdekken dat je het programma maar niet onder de knie krijgt. Door de vele functies zakt de moed je in je schoenen en vergaat de zin om je film te bewerken. Daarom is het aan te raden om te beginnen met een gratis videobewerking programma. Eigenlijk is er maar één die we dan echt kunnen aanraden en dat is Lightworks. 

Lightworks 

Lightworks is in onze ogen het beste gratis videobewerkingsprogramma dat er op dit moment is. Het is een uitstekend startpunt voor mensen die op zoek zijn naar een editor om professioneel ogende video’s mee te maken. Het kent zelfs talloze functies die geen enkel ander gratis videobewerkingsprogramma aanbieden. Het enige nadeel aan Lightworks is dat het een lastige leercurve kent. De interface is niet heel eenvoudig en je zult er dus wat tijd in moeten steken om het te leren. Maar als je het eenmaal onder de knie hebt, dan is dit programma een zeer goed alternatief voor de betaalde versies. Als je na een tijd het programma door en door kent en je wilt meer functionaliteiten, dan kun je upgraden naar het betaalde Lightworks Pro. Hiermee krijg je toegang tot nog veel meer mogelijkheden. 

Video bewerking uitbesteden 

Welk programma je ook kiest, als je nog nooit aan video bewerking hebt gedaan kan het een lastige opgave zijn om een professioneel ogende video te maken. Met alleen een goed programma kom je er namelijk niet. Verdiep je in technieken en leer alles over videobewerking. Dat tilt jouw film namelijk naar een hoger niveau en daarmee onderscheid je je van de rest. Heb je geen tijd om al deze kennis eigen te maken? Natuurlijk kun je video bewerking ook uit laten besteden. Wij van Animatievideokoning zijn echte experts op het gebied van videobewerking. Voor ons kennen de programma’s geen enkel geheim meer. En natuurlijk werken wij uitsluitend met de allerbeste programma’s op het gebied van videobewerking. Wij hebben ons gespecialiseerd in het maken van allerlei soorten filmpjes. Een bedrijfsfilm maken, een animatie maken, een promotiefilmpje of motion graphic. Wij draaien er onze hand niet voor om. Dus wil je écht een professioneel ogend filmpje laten maken? Neem dan gerust eens contact met ons op. Wij helpen je graag verder! 

Neem Contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Meer artikelen

De verschillende soorten animatie

Waarschijnlijk zijn we allemaal wel bekend met wat animatie precies is. De meeste van onze kinderfilms zijn animatiefilms. Het gebruik van geen levensechte personages, maar een illusie van...

Lees meer

Wat is een explanimation?

In de huidige digitale maatschappij waar we in leven is het aanbod van verschillende animatievideo’s steeds groter aan het worden. Voor veel verschillende doelgroepen, situaties en kanalen is er wel...

Lees meer

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Telefoon: 010 316 60 13

email: info@animatievideokoning.nl

Bedrijfsvideo

A20 Trade Center,
Hoogeveenweg 100,
2913 LV Nieuwerkerk aan den IJssel