Wanneer is het slim om een animatievideo in te zetten?

Door Nina |
januari 25, 2022 |
Steeds meer bedrijven zien de voordelen en de populariteit van animatie in. Maar wanneer is het nu slim om een animatievideo te gebruiken? Waarschijnlijk denk je als eerste aan een marketingfilmpje. Hiervoor is animatie uiteraard een slimme keuze. Maar er zijn zoveel situaties waarbij een animatievideo nog veel slimmer is of zelfs de enige manier is om een boodschap over te brengen. Wij zetten een aantal voorbeelden op een rijtje waarbij het een uitstekende keuze is om een animatievideo in te zetten.

Bij het presenteren van cijfers en data

Deze is misschien voor de hand liggend, maar hoort zeker in het rijtje. Wanneer jij namelijk belangrijke cijfers, data of grafieken moet delen, kun je bijna niet om animatie heen. Door de cijfers bijvoorbeeld weer te geven in grafieken met gekleurde blokken, blijven deze veel beter hangen dan wanneer de cijfers alleen maar worden opgelezen. Met animatie kun je bovendien een goed overzicht geven over de cijferontwikkelingen. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een bewegende tabel of grafiek. Tot slot maak je de droge data middels animatie natuurlijk een stuk aantrekkelijk en houd je langer de aandacht vast van je publiek.

Bij updates binnen je bedrijf

Als bedrijf heb je wel eens een bedrijfsfilm nodig om je producten te tonen, inzicht te geven in de verschillende afdelingen van het bedrijf of om de verschillende stappen uit te leggen die een klant moet doorlopen op de website. Het is hierbij niet handig om te kiezen voor een live action video. Wanneer er namelijk op een later moment bijvoorbeeld een product moet worden toegevoegd aan het aanbod of wanneer er een nieuwe instructie komt in het stappenplan, dan heb je gelijk weer nieuw videomateriaal nodig. Als je eerder hebt gekozen voor een live action video, dan zul je opnieuw de acteurs, cameramensen en andere specialisten moeten inhuren en opnieuw een datum moeten vrijhouden voor de opnames. Als je hebt gekozen voor een animatiefilm, dan kunnen de updates binnen je bedrijf veel sneller en makkelijker worden doorgevoerd in de bedrijfsvideo. De nieuwe elementen worden geanimeerd, in dezelfde stijl toegevoegd aan het oude filmpje en klaar is kees.

Bij presentaties in de medische wereld

Een animatievideo is vaak de meest gemakkelijke manier om zaken in de medische sector te verduidelijken. Je kunt met een animatiefilm namelijk goed bepaalde behandelingen of stappen verbeelden, 3D-modellen van lichamen weergeven en medische apparaten animeren. Hierdoor wordt jouw medische (marketing)presentatie een stuk duidelijker voor de luisteraars.

Voor het uitleggen van een proces of stappenplan

Met een animatievideo kan jouw publiek goed visualiseren hoe een bepaald project is opgebouwd, hoelang het ongeveer gaat duren, wie er allemaal bij betrokken is, hoeveel geld er voor nodig is en nog veel meer. Door alles duidelijk bij elkaar weer te geven in animatievorm, kan de kijker van de video zich een duidelijk beeld vormen van het stappenplan of proces. Op deze manier kunnen er makkelijker en sneller beslissingen worden genomen. Met een animatievideo kun je iemand dus net die extra push geven om hem of haar van je plan te overtuigen.

Breng jouw visie tot leven

Zoals je hebt gelezen, zijn animatievideo’s uiterst handig in uiteenlopende situatie. Wil jij ook graag een animatievideo om jouw boodschap zo goed mogelijk over te brengen? Dan ben je bij Animatievideo Koning bij het goede adres. Wij luisteren naar jouw wensen en zorgen ervoor dat jouw visie op een zo goed en origineel mogelijke manier wordt verwerkt in de animatievideo. Zo wordt jouw boodschap voor iedereen krachtiger en duidelijker, waardoor je het maximale uit de situatie kunt halen. Voorbeelden van animatievideo’s die wij aanbieden zijn de cartoon animatie, whiteboard animatie en motion graphic. Heb jij al een gelegenheid in gedachten waarbij een animatievideo uitstekend van pas zou komen? Neem dan vooral contact met ons op om samen de mogelijkheden te bespreken. Wij beantwoorden al jouw vragen en brengen jouw visie graag tot leven!

Neem Contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Meer artikelen

De verschillende soorten animatie

Waarschijnlijk zijn we allemaal wel bekend met wat animatie precies is. De meeste van onze kinderfilms zijn animatiefilms. Het gebruik van geen levensechte personages, maar een illusie van...

Lees meer

Wat is een explanimation?

In de huidige digitale maatschappij waar we in leven is het aanbod van verschillende animatievideo’s steeds groter aan het worden. Voor veel verschillende doelgroepen, situaties en kanalen is er wel...

Lees meer

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Telefoon: 010 316 60 13

email: info@animatievideokoning.nl

Bedrijfsvideo

A20 Trade Center,
Hoogeveenweg 100,
2913 LV Nieuwerkerk aan den IJssel