Kun je met animatie goede Instagram filmpjes maken?

Door Nina |
april 12, 2022 |

Ja, met animatie kun je uitstekende Instagram filmpjes maken. Verschillende programma’s zoals Adobe Spark Post en Canva Animaties kunnen je hierbij helpen. Een animatiefilmpje blijft vaak langer hangen bij mensen en ze blijven aandachtiger kijken. Instagram is razend populair en ook nog eens onder een brede doelgroep. Van jong tot oud, ontzettend veel mensen maken gebruik van dit social media platform. En dat maakt het een uitstekend platform om je product of bedrijf onder de aandacht te brengen. Of jezelf natuurlijk! Waarmee of met wie je ook wilt opvallen, Instagram filmpjes maken gaan je helpen om in de spotlights te komen. Hoe je dat precies doet en waar je op moet letten, dat leggen we je graag uitgebreid uit.

Waarom gebruik maken van animatie filmpjes voor Instagram?

Wil je opvallen met je Instagram post? Dan kun je het beste gebruik maken van animatiefilmpjes. Iedereen op Instagram is met elkaar in de strijd om meer likes en meer volgers te krijgen. Maar om dat voor elkaar te krijgen, zul je wel je best moeten doen. Je zult creatiever en unieker moeten zijn dan de mensen op je heen. Maar hoe doe je dat? Allereerst is het belangrijk om goed onderzoek te doen. Klik in je Instagram onderaan op het vergrootglas en er gaat een wereld voor je open. Instagram laat hier talloze foto’s en filmpjes zien waarvan het denkt dat het jou zal interesseren. Scroll eens rustig door deze lijst. Waar valt je oog op? Welke posts vind je er aantrekkelijk uitzien en op welke berichten heb je de neiging om op te klikken en deze verder te bekijken? Sla zeker niet de filmpjes over, want daar gaat het nu om. Waarom klik je dat ene filmpje aan? Betrek dit niet alleen op jezelf, maar doe een uitgebreid onderzoek. Onderzoek hierbij ook welke filmpjes veel likes en opmerkingen hebben gekregen. Natuurlijk ben je niet de enige die dit onderzoek heeft uitgevoerd. Probeer daarom niet het wiel opnieuw uit te vinden en maak naast je eigen onderzoek, ook gebruik van de resultaten van anderen. En dan kunnen we je al één ding verraden: uit onderzoek blijkt dat animatie filmpjes het uitstekend doen op Instagram! Mensen klikken ze sneller aan dan gewone filmpjes en blijven er vervolgens ook langer naar kijken. Om jouw doelgroep of gewenste volgers te bereiken, zul je alleen nog moeten onderzoeken wat voor soort animatiefilmpje je gaat maken. Grappig, informatief of emotioneel? Denk hier goed over na en laat je eventueel informeren hierover.

Welke programma’s kun je het beste gebruiken om een animatie filmpje te maken?

Adobe Spark Post en Canva zijn aanraders op het gebied van animatie filmpjes maken voor Instagram. Met Adobe Spark Post kun je zelf gemakkelijk beelden animeren. En het mooie is, het is nog gratis ook! Iedereen die nog nooit met animaties heeft gewerkt, kan hiermee aan de slag. Adobe Spark Post kan redelijk professionele posts en video’s voor je maken, maar het blijft natuurlijk een gratis programma speciaal ontworpen voor de leek op dit gebied. Het kan dus nooit wedijveren met écht professionele video’s. Ook Canva is een uitstekend programma om prachtige en professioneel ogende posts en Instagram filmpjes mee te maken. Ook Canva is gratis te gebruiken en richt zich op de leek op het gebied van ontwerpen. Dus houdt ook bij dit programma rekening met het feit dat je wellicht niet precies datgene krijgt waarop je hoopt. Maar een goed begin is het zeker als je wilt experimenteren met animatie filmpjes maken voor Instagram.

Hoe maak je Instagram filmpjes waar je echt mee opvalt?

Zoals we eerder al zeiden is het bij Instagram belangrijk dat je opvalt door uniek te zijn en creatiever dan anderen. Instagram filmpjes maken kan iedereen, maar écht opvallen en wellicht viral gaan met je filmpjes is maar aan weinig mensen besteed. Wil je toch kans maken om écht mee te doen in de wedstrijd om de meeste likes en volgers? Ga dan niet zelf aan de slag om animatie filmpjes te maken voor je Instagram pagina. Wij raden je aan om dit uit te besteden aan mensen die hier jarenlange ervaring mee hebben. Bij Animatievideokoning weten we waarover we praten. Veel mensen zoals jij, die willen opvallen met hun Instagram filmpjes, hebben bij ons al aangeklopt. Wij kunnen je helpen om een animatiefilmpje te maken, een storyboard te creëren en de juiste doelgroep te bereiken. Ga dus niet zelf aan de slag met gratis programma’s waar iedereen mee kan werken, maar pak het professioneel aan. Pas dan val je écht op en zul je zien dat er een prachtige Instagram wereld voor je open gaat met zo veel likes en volgers waar je tot nu toe alleen maar van had kunnen dromen.

Wij kunnen je niet alleen helpen met professionele en unieke Instagram filmpjes maken, maar ook voor het maken van een bedrijfsfilm, promotiefilmpje, motion graphic en andere video bewerking kun je bij ons terecht. Heb je nog vragen voor ons? Of wil je meer weten over het maken van Instagram filmpjes waarmee je echt opvalt tussen de anderen? Neem dan gerust eens contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Neem Contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer artikelen

De verschillende soorten animatie

Waarschijnlijk zijn we allemaal wel bekend met wat animatie precies is. De meeste van onze kinderfilms zijn animatiefilms. Het gebruik van geen levensechte personages, maar een illusie van...

Lees meer

Wat is een explanimation?

In de huidige digitale maatschappij waar we in leven is het aanbod van verschillende animatievideo’s steeds groter aan het worden. Voor veel verschillende doelgroepen, situaties en kanalen is er wel...

Lees meer

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Telefoon: 010 316 60 13

email: info@animatievideokoning.nl

Bedrijfsvideo

A20 Trade Center,
Hoogeveenweg 100,
2913 LV Nieuwerkerk aan den IJssel