Waarom een goede voice-over opnemen voor jouw animatie

Door Nina |
juni 8, 2022 |
Eindelijk is het dan zo ver: je animatie video is klaar! Lange tijd heb je er naar uit gekeken en hij is helemaal geworden zoals jij het voor ogen had. Wat het doel van je animatie video ook is, het gaat een succes worden! Alleen, er mist nog iets. De beelden zijn prachtig en het verhaal dat je animatie uitbeeld, voldoet aan al jouw wensen. Maar wat mist er dan? Precies, de voice-over. De voice-over is vaak een onderbelicht onderdeel van een video, terwijl dit je video kan maken of breken. Hoe mooi de beelden ook zijn, een verkeerd gebruikte voice-over of muziek doet alles te niet. De beste manier om een boodschap over te brengen is gesproken tekst. Je kunt het hele beeld wel vullen met geschreven tekst, uiteindelijk zal vrijwel niemand het lezen. Het bekendste voorbeeld van een goede voice-over is die bij natuurfilms. Iedereen kent wel de prachtig ingesproken teksten die perfect passen bij de beelden. Alleen de beelden zijn namelijk niet genoeg om de kijker duidelijk te maken wat er aan de hand is. De voice-over neemt je mee in het verhaal en laat je emotioneel betrokken zijn bij de beelden. Een ware verrijking.

Zelf de voice-over opnemen

Een goede voice-over opnemen voor je animatie kan je video naar een hoger niveau brengen. Neem je kijker mee in het verhaal, stel vragen en laat de kijker nadenken. Ontroer, emotioneer of maak de kijker aan het lachen! Een voice-over kun je ook inzetten om onbewust een boodschap over te brengen op de kijker om hem of haar te beïnvloeden. Echter, niet iedereen kan dit. Een goede voice-over moet over een aantal kwaliteiten beschikken. De juiste stem is hierbij essentieel. Zelf een voice-over opnemen is zeker mogelijk, maar kijk wel kritisch of je voldoet aan de eisen. De articulatie is zeer belangrijk, maar ook het geluid van je stem moet warm, zuiver en helder zijn. Een hoge en schelle stem wordt als onprettig ervaren, maar ook een lage stem is niet ideaal. Daarnaast is het belangrijk dat je emotie kunt overbrengen wanneer je ervoor kiest om de voice-over zelf op te nemen. Want hoe ontroer je iemand? En hoe maak je de kijker aan het lachen? Dat zijn namelijk twee verschillende emoties waarbij je je stem anders moet inzetten.

Of toch aan een professional overlaten?

Weet je van jezelf dat je niet over een goede voice-over stem beschikt, dan kun je dit beter aan een professional overlaten. Via verschillende websites kun je een voice-over, ook wel een stemacteur genoemd, inhuren. Een voice-over opnemen kun je ook beter doen in een professionele studio dan bij je thuis. Het geluid is namelijk bepalend en er mag absoluut geen ruis over andere verstoringen te horen zijn in de audio. Professionele apparatuur verhogen de kwaliteit aanzienlijk. Bespaar dus zeker niet op je voice-over en neem de uitgaven hiervoor op in je budget. Het laatste dat je wilt is dat je professionele animatie video zijn overtuiging verliest door een slecht voice-over. Een professionele animatie video kun je met een gerust hart aan ons overlaten. Wij van Animatievideo Koning hebben jarenlange ervaring op dit gebied en kunnen al jouw wensen omzetten in een prachtige (animatie)video. Ook een bedrijfsfilm en een whiteboard animatie behoren tot de mogelijkheden. Wil je hier meer over weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en ontdek de mogelijkheden.  

Neem Contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer artikelen

De verschillende soorten animatie

Waarschijnlijk zijn we allemaal wel bekend met wat animatie precies is. De meeste van onze kinderfilms zijn animatiefilms. Het gebruik van geen levensechte personages, maar een illusie van...

Lees meer

Wat is een explanimation?

In de huidige digitale maatschappij waar we in leven is het aanbod van verschillende animatievideo’s steeds groter aan het worden. Voor veel verschillende doelgroepen, situaties en kanalen is er wel...

Lees meer

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Telefoon: 010 316 60 13

email: info@animatievideokoning.nl

Bedrijfsvideo

A20 Trade Center,
Hoogeveenweg 100,
2913 LV Nieuwerkerk aan den IJssel