De vele voordelen van een animatievideo

Door Nina |
juni 17, 2022 |
Bij Animatievideokoning maken we voor zowel kleine als grote bedrijven animatievideo’s. Een animatie kan voor verschillende doeleinden worden ingezet. Zo kan het helpen om jouw diensten of producten te promoten of het in beeld brengen van complexe zaken. Het gebruik maken van een animatievideo kent dan ook een aantal voordelen. Waarom een animatie video laten maken voor jouw bedrijf een goed idee is vertellen we je in deze blog.

De voordelen van animatie

Zoals we al zeiden brengt het gebruik van animatievideo’s vele voordelen met zich mee. Hieronder zullen we er een aantal toelichten.

Het makkelijk maken van iets dat moeilijk is

Door middel van een animatie kun je iets makkelijk maken dat moeilijk is. Het wordt dan ook vaak gebruikt om ingewikkelde onderwerpen uit te leggen. Dit komt voornamelijk door de combinatie van beeld met een simpele en heldere uitleg. De wisselwerking van zien en horen zorgt en dan ook voor dat de kijkers de boodschap beter zullen begrijpen.

Met een animatie is alles mogelijk

Een ander voordeel van het maken van een animatie is dat alles mogelijk is.  Je bent op geen enkele manier fysiek verbonden aan wat er wel en niet kan. Zo begint het maken van een animatievideo meestal met een wit papier en worden daarop alle mogelijkheden door middel van creativiteit bedacht. Daarnaast zijn er verschillende soorten animatievideo stijlen waardoor er voor iedere situatie of soort bedrijf wel een animatievideo te maken is.

Breed inzetbaar

Daarnaast kan een animatievideo voor veel verschillende doeleinden worden ingezet, het is dan ook een breed inzetbaar middel. Zo kun je bijvoorbeeld bepaalde zaken uitleggen aan het personeel, maar  kan het ook als een promotievideo worden ingezet op het internet of social media en ingezet worden als een manier om een bepaalde boodschap of informatie over te brengen.

Een animatie is tijdloos

Omdat in een animatie alles virtueel wordt gemaakt is het tijdloos. Het zal dan ook niet zo snel verouderen. Hierdoor zul je er langer plezier van hebben en zal het de investering meer dan waard zijn. Daarnaast is een animatievideo makkelijk aan te passen en te updaten. Zo kun je op een simpele en snelle manier nóg langer met een animatie doen.

Je weet zeker dat het uniek is

Zoals we al eerder zeiden is met een animatie alles mogelijk. Wanneer je een animatie laat maken voor jouw bedrijf wordt dit echt aan de hand van jouw voorkeuren en wensen gedaan. Het maken van een animatievideo is dan ook echt een maatwerk. Je weet 100% zeker dat jouw animatie écht uniek is. Door een animatie te laten maken aan de hand van de huisstijl van je bedrijf kun je opvallen en jezelf onderscheiden.

Nog meer voordelen van animatie?

Naast dat een animatie vele voordelen heeft op het gebied van communicatie en marketing heeft het ook een positief effect op jouw website. Een animatie op jouw website zorgt er namelijk voor dat je online beter zichtbaar en vindbaar bent. Door een animatie op jouw website een animatie te plaatsen zorg je ervoor dat de kans om bovenaan in de zoekopdrachten van Google te komen. Dit heeft weer een positief effect op het conversiepercentage. Een animatie draait kortom dus bij aan de SEO van jouw website. Wil jij graag een animatie video laten maken? Dan kunnen wij van Animatievideokoning je verder helpen! Neem contact met ons op via de website zodat we voor jou aan de slag kunnen gaan. Daarnaast vind je ook meer informatie over wat een animatievideo kost op onze website.

Neem Contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Meer artikelen

De verschillende soorten animatie

Waarschijnlijk zijn we allemaal wel bekend met wat animatie precies is. De meeste van onze kinderfilms zijn animatiefilms. Het gebruik van geen levensechte personages, maar een illusie van...

Lees meer

Wat is een explanimation?

In de huidige digitale maatschappij waar we in leven is het aanbod van verschillende animatievideo’s steeds groter aan het worden. Voor veel verschillende doelgroepen, situaties en kanalen is er wel...

Lees meer

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Telefoon: 010 316 60 13

email: info@animatievideokoning.nl

Bedrijfsvideo

A20 Trade Center,
Hoogeveenweg 100,
2913 LV Nieuwerkerk aan den IJssel