4 tips om een complex bedrijfsconcept uit te leggen

Door contentboer@gmail.com |
november 2, 2021 |
Iedereen die ooit een presentatie over een bedrijfsconcept heeft bijgewoond, kent vast wel dat het soms lastig kan zijn om de concentratie van de aanwezigen vast te blijven houden… Je bent aan het praten en voordat je het weet zijn de gedachte van de aanwezigen afgedwaald naar het eten dat ze vanavond gaan eten of naar het leuke weekend dat ze in het vooruitzicht hebben. Opeens is de presentatie afgelopen, maar heeft niet iedereen opgelet en weten sommigen niet wat er allemaal is gezegd. Dit is natuurlijk hartstikke zonde van je tijd, maar kan ook zeker anders. Wij geven je 4 tips om een complex bedrijfsconcept uit te leggen, zodat jij de aandacht van de aanwezigen kunt vasthouden.

Wat is een bedrijfsconcept?

Allereerst is het goed om te weten wat een bedrijfsconcept is, alvorens je een presentatie erover gaat geven. Een bedrijfsconcept is hetgeen waarmee je in het hoofd van de doelgroep een plekje in zijn of haar geheugen bemachtigd. Het is dus de meest centrale associatie die de doelgroep moet hebben met jouw merk. Iedereen in het bedrijf moet met dezelfde neus vooruit staan, met het bedrijfsconcept in het achterhoofd. Heel belangrijk voor je onderneming dus! Hieronder staan de 4 tips om een complex bedrijfsconcept uit te leggen.

Kort maar krachtig

Een complex bedrijfsconcept uitleggen in een presentatie die te lang duurt is niet bevorderlijk voor de focus en aandacht van de aanwezigen. Zorg er dus voor dat je de presentatie kort maar krachtig houdt, waarin je alle belangrijke punten aan bod laat komen. Houd rekening met een niet al te lange spanningsboog van de aanwezigen en las eventueel een pauze in tijdens de presentatie. Door de presentatie kort maar krachtig te houden kom je echt tot de belangrijke kern en slaan de aanwezigen de relevante informatie sneller op.

Maak het simpel en begrijpelijk

Een presentatie vol met moeilijke termen en onbegrijpelijke taal is niet erg motiverend om naar te luisteren. Houd het dus simpel en laat bijvoorbeeld een cartoon animatie maken om het complexe bedrijfsconcept op een speelse maar effectieve manier uit te leggen. Presentaties die makkelijk te begrijpen zijn zorgen ervoor dat de aanwezigen de aandacht er langer bij kunnen houden en de informatie makkelijker tot zich kunnen nemen.

Maak het aantrekkelijk

Om even voort te borduren op de presentatie simpel en begrijpelijk te maken, is het ook erg waardevol om een aantrekkelijke presentatie te maken. Laat bijvoorbeeld een animatie , motion graphic of whiteboard animatie maken om ervoor te zorgen dat de aanwezigen de focus houden. Daarnaast zorgt een presentatie met aantrekkelijke visuele aspecten ervoor dat de informatie sneller wordt opgeslagen door de aanwezigen. Zeker mensen met een fotografisch geheugen zullen sneller getriggerd worden door afbeeldingen dan enkel door tekst. Maak hier dus zeker gebruik van op het moment dat je een complex bedrijfsconcept gaat uitleggen!

Proactief

Laat mensen vooral meedoen en meedenken in de presentatie. Stel bijvoorbeeld vragen zodat iedereen wordt gemotiveerd om te blijven opletten. Zo zorg je ervoor dat de aandacht erbij wordt gehouden en dat mensen (soms onbewust) toch aan het denken worden gezet over bepaalde zaken. Kun jij hulp gebruiken bij het uitleggen van een complex bedrijfsconcept, of wil je bijvoorbeeld een instructiefilmpje , bedrijfsfilm of promotiefilmpje laten maken? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen, dan kijken wij wat we voor jou kunnen betekenen!

Neem Contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Meer artikelen

De verschillende soorten animatie

Waarschijnlijk zijn we allemaal wel bekend met wat animatie precies is. De meeste van onze kinderfilms zijn animatiefilms. Het gebruik van geen levensechte personages, maar een illusie van...

Lees meer

Wat is een explanimation?

In de huidige digitale maatschappij waar we in leven is het aanbod van verschillende animatievideo’s steeds groter aan het worden. Voor veel verschillende doelgroepen, situaties en kanalen is er wel...

Lees meer

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Telefoon: 010 316 60 13

email: info@animatievideokoning.nl

Bedrijfsvideo

A20 Trade Center,
Hoogeveenweg 100,
2913 LV Nieuwerkerk aan den IJssel